dilluns, 5 de gener del 2009

Ciclocross de Manresa - Campionat de Catalunya

La ciutat de Manresa va acollir una nova edició del Campionat de Catalunya de Ciclocross. La prova es va disputar en un circuit moolt dur que envoltava el Palau Firal, amb una llargada de 1.950 metres i ple d'obstacles naturals i artificials, fent que els corredors haguessin de fer molts metres a peu carregant amb la bicicleta a l'esquena.

La jornada va començar amb la cursa de la categoria cadet, que va estar dominada de principi a final pel duet de valencià de Jàvea format per Marcos Altur i Jaime Llorens. Dels catalans, només en Karim Sahbi (Linde-Gallastegui) va estar a prop dels valencians, però de mica en mica se'n van anar allunyant. Finalment, la victòria va ser a l'esprint per Altur, seguit de Llorens. Pel que fa als catalans, el títol cadet se'l va endur el Karim Sahbi; la plata va ser per Gerard Álvarez (Bi&Ci Team) i el bronze per Joan Aguilera (Baix Ter).

En júniors, recital de l'internacional Josep Nadal (CJAM), que va manar a la cursa des de la sortida fins al final, fent-se amb el títol català júnior per segon any consecutiu. Al podi el van acompanyar Xavier Domènech (MC Segre) com a segon (després d'haver patit una avaria mecànica que el va obligar a remuntar tota la cursa) i Antonio Pedrero (Sepelaco) com a tercer.

A la categoria de Fèmines, la sabadellenca Sandra Santanyes (Cemelorca) va tornar a aconseguir un any més l'or a la categoria; Mercè Pacios (Bicisprint) i Alba Díez (Delfín Verde) van completar el podi d'aquesta categoria.

En Master30 Gustavo Dacosta (Tot Bici) també va repetir el triomf de l'any passat a Sant Boi. En aquesta ocasió Josep Betalú (Amposta JC) li va posar el triomf difícil, peró finalment els van separar 26 segons. Josep Franco (Basolí) també va repetir el tercer lloc de l'any passat.

A Master-40 es va viure un bonic duel entre Joan Antoni Asensio (Ei-Two Red Bull) i Pere Joan Roig (Dr. Sans), que es va decidir a favor del primer cap al final de la cursa. El tercer lloc el va ocupar José García (El Diari).

A Master-50 vam tornar a veure un nou triomf de Bernat del Pino (Genesis), per davant del local Francesc Sala (Sala Sport Bike) i de Juan Sánchez (Supermercats Llobet).

En la categoria Sots23, gran triomf de David Lozano (Cemelorca) que es va imposar també a tots els Elits. El de Terrassa va fer una cursa sensacional i ja des del primer obstacle a només 300 metres de la sortida va començar a fer forat, que el va portar a guanyar amb gairebé 2 minuts d'avantatge sobre el segon classificat absolut, Francesc Carnicer (Massi) que va aconseguir el títol de campió català en categoria Elit. El podi Sots23 el van formar, a més de Lozano, Marcel Vernet (Bikespí) i Bernat Costa (Bicisprint); per últim, a la categoria Elit, el podi el van completar Alexandre Izquierdo (Comtat Club) i Jordi Martorell (Prades).